3 ursäkter som inte håller

  • ”Att gå ner i vikt verkar hopplöst, alla i min familj är ju överviktiga.”
  • Även om samtliga i din släkt skulle vara överviktiga är det inget som säger att du också måste vara det. Fram tills nu har du valt att identifiera problemet som liggande inom familjen. Nu är det dags för dig att se att du i mycket stor utsträckning blir vad du äter. Naturligtvis kan anlag och ärftlighet finnas med i bilden. Men du kan välja att göra det bästa av situationen istället för att inte göra något alls.Mycket sällan beror övervikt på ärftlighet. Oftast är det dina tankar om din kropp, inkluderat din önskan om att ett visst familje- och tankemönster ska vara sant, som är det egentliga problemet. På så vis behöver du inte ta ansvar för din situation.

  • ”Det är så svårt att gå ned i vikt efter trettiofem.”
  • Varför skulle det vara det? Har du verkligen provat fullt ut? Oavsett ålder kan du inte misslyckas med att göra förbättringar utifrån den punkt du befinner dig just nu. Ju sämre utgångsläge desto snabbare ser du resultat. Sanningen är att det är svårt att gå ned i vikt om man inte vill — oavsett ålder. Jag varken kan eller tycker att det är roligt att laga mat. Det behöver du verkligen inte bekymra dig om längre. På nätet finns det många enkla recept att välja mellan och du behöver ju inte tillaga dem alla. Välj ut dem du tycker verkar absolut enklast och variera mellan dem. Det brukar ändå bli så att man skaffar sig sina favoriter, äter dessa ett tag tills man tröttnar, och finner sedan nya.

  • ”Jag får inget stöd från min omgivning.”
  • Det är inte helt lätt att se familj, vänner och arbetskollegor hugga in på sådant som du själv fullkomligt älskar. Men är din viktminskning tillräckligt viktig för dig kommer inte detta att ha någon kraft att störa eller hindra dig. Och de allra flesta människor har en önskan om att hålla formen. Så bli inte förvånad om andra (de som inte går på diet) frågar dig om recept.

    Det absolut största och viktigaste stödet du behöver är det som kommer inifrån dig själv. Det är endast när detta saknas som omgivningens stöd blir betydelsefullt. När du verkligen har bestämt dig för något kan du vara säker på att du får den kraft och den energi som behövs för att lyckas genomföra det. Det fungerar alltid så. Självklart underlättar det om du har stöd från omgivningen, men använd inte frånvaron av detta till att försena ditt mål.

Glöm inte heller att det kan finnas en del människor omkring dig som inte vill att du ska lyckas. Skilj agnarna från vetet så att du vet vem du ska lyssna till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: