Tema: uppoffring

Uppoffring är en central del i nästan alla människors liv. Människor som tycker att livet är orättvist eller är ständigt missnöjda, offrar. I regel har de gjort offrandet till ett måste, till något som hör livet till. Sedan finns det de människor som offrar med glädje!? Ja, du läste rätt.

Med detta menar jag den självklara offraren — smärtpersonligheten som fullständigt njuter av att försätta sig själv (kroppen) i smärta. Det är de som cyklar 300 mil, simmar 400 mil och bestiger Mount Everest — på en och samma dag! ”Wow”, säger många. ”Vilken bedrift”.

Varför tycker vi att det är en bedrift att självmant utsätta oss för smärta, försakelser och uppoffring?

Vad vill jag då säga med det här? Jo, många auktoriteter inom området viktminskning är just smärtpersonligheter. De talar om för dig att ställa klockan två timmar tidigare på morgonen för att du ska kunna ge dig ut på din morgonpromenad — utan att äta frukost först! Om man är en smärtpersonlighet är en sådan promenad en i det närmaste perfekt start på dagen. Men om man ”bara” vill gå ned i vikt fungerar det alldeles utmärkt att promenera på en mer anständig tid på dygnet.

smartpersonlighetSmärtpersonligheterna kommer att säga att du MÅSTE träna och att du MÅSTE hålla en sträng diet — livet ut. Tyvärr är det inte troligt att en sådan personlighet kan möta en överviktig livsnjutares behov. Logiskt sett, är det troligt att just dessa människor är experter på att finna enkla och smärtfria lösningar?

Detta resonemang syftar inte till att peka ut enskilda individer. Däremot illustrerar det väl vårt behov av att iaktta de hinder som kan ligga i vår väg. Jag har sett glöden släckas i mångas ögon när de inser att de aldrig kommer att kunna hålla den träningsmängd eller den diet som tilldelats dem. De ger helt enkelt upp eftersom också dem tror att om dem inte helt lägger om sin livsstil (börjar offra) kommer dem för alltid att vara överviktiga.

Till dig som inte tycker om att träna vill jag säga: ät god mat i lagom mängder, fortsätt att njuta av att vara den personlighet du är. Är du ingen träningspersonlighet så är du inte. Jag föreslår att du äter och fortsätter att leva ditt liv så som du önskar. Kanske kommer du att vilja prova på någon form av aktivitet när du väl har en mer komfortabel vikt. Då gör du det.

”Är det så enkelt”, frågar du kanske. Ja, så enkelt är det. Om du inte längre vill offra. Men nu är det så att vi alla mer eller mindre har en dragning till uppoffring. I annat fall hade vi inte lyssnat lika uppmärksammat till råd som uppmanar till detta.

Undersök därför när, hur och på vilka sätt uppoffring gör sig gällande i ditt liv. Du kommer att bli mycket förvånad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: