Hur är det med din fysiska träning?

Större delen av jordens befolkning gillar inte att träna. Och som tidigare nämnts är detta absolut inget krav för en lyckad viktminskning.

Däremot är du säkert redan medveten om de många olika fördelar som motion kan ge. Men vill du inte träna så vill du inte. Det går inte i längden att tvinga sig till att göra något man inte vill. Om du ändå skulle göra det tror jag att det till och med kan skada dig istället.

De som utför någon form av fysisk aktivitet i lagom mängd säger sig bli både piggare och gladare. De sover bättre och vaknar därmed mer utvilade, koncentrationen ökar och det blir lättare att hänga med i skolan och på arbetet. De blir mer avslappnade och stressrelaterade symptom såsom spänningshuvudvärk och magkatarr kan minska avsevärt. För vissa är också att avsätta tid för att träna och rå om sig själv ett sätt att ge sig själv omtanke och kärlek. På köpet får de en starkare och mer vältränad kropp.

Du som har dömt ut all form av fysisk träning, prova dig fram och se om det ändå inte finns något som du tycker verkar roligt. Den bästa motionen är ju den som faktiskt blir av. Vad du sedan gör spelar inte så stor roll.

Du behöver varken lyfta tyngder eller flåsa runt i joggingspåret. Att spela golf, badminton, boule, bowla, gå en rask promenad med hunden, är också olika former av motion. Det finns alltså ett otal sätt att röra sig på. Kanske ska du som inte alls är motionsintresserad överge tanken på den traditionella motionen och istället satsa på vardagsmotion, vilket innebär att promenera eller cykla till arbetet, eller om det ligger för långt bort hoppa av bussen ett par hållplatser tidigare, ta trapporna istället för hissen, gå eller cykla till affären och så vidare.

Den stora fördelen med motion är att man inte förlorar lika mycket muskelmassa vid en diet som man gör om man inte tränar. Den som saknar intresse för fysisk träning och därför är otränad brukar uppleva starkt motstånd mot att överhuvudtaget komma igång, och det är förståeligt. Det är inte roligt att anstränga sig /är mycket, speciellt inte om man är otränad.

Det är det felet många gör när de vill komma i form; de börjar på en alldeles för hög nivå och tröttnar därför väldigt fort. Än en gång visar sig vår gamle vän uppoffring.

För dig som är otränad kan det vara en enklare och därmed roligare väg att starta med vardagsmotion för att sedan successivt öka intensiteten. Från att gå en rask promenad på en halvtimme utan att bli alltför andfådd är steget inte alls så långt till att börja lägga in små joggingturer. Det går alldeles utmärkt att varva jogging med promenader. Gör det enkelt för dig och radera ordet uppoffring från ditt medvetande från och med nu.

Än en gång: det går alldeles utmärkt att gå ned i vikt utan fysisk aktivitet. Men för att se vältränad ut och komma i verklig form krävs det allt lite träning. Men inte alls så mycket som du förmodligen tror.

Lämna en kommentar